De openlucht gAalerij :
een plaats in openlucht
met fototentoonstellingen

Een galerij voor straatfotografie in het hart van een residentiële wijk in Elsene en op een steenworp van het Stedelijk Museum. De openlucht gAalerij werd door de bewoners van deze wijk opgericht en biedt tentoonstellingen die voor iedereen toegankelijk zijn en die jaarlijks worden vernieuwd.

Deze eerste tentoonstelling, die werd toevertrouwd aan Arnaud Ghys, weerspiegelt de samenhorigheid van de buren en de diversiteit van de wijk aan de hand van een reeks portretten van bewoners onder de lantaarn.

De talrijke blinde ramen zijn kenmerkend voor de woongebouwen in de wijk. Ze zijn het resultaat van een wet uit de napoleontische tijd die de hoogte van de woonbelasting koppelde aan het aantal ramen in de voorgevel van de woning. De architecten van die tijd hebben een manier gevonden om het aantal ramen te beperken, maar hun plaats te behouden omwille van de harmonie. Is dat niet een moeie gelegenheid om prachtige openluchttentoon-stellingen te organiseren?

Waar vind je de gAalerij ?

Toegankelijk voor iedereen, Van Aastraat, Woonwijkstraat en Viaductstraat, in Elsene, op een boogscheut van het stadhuis, het Museum van Elsene, Matongue en Flagey.