Het idee voor de gAalerij werd geboren in 2016. Een buurman van Van Aastraat had zojuist de film “Visages villages” van Agnès Varda & Jr’s gezien waarin de twee metgezellen een vrolijke road-movie maken waarin ze foto’s nemen en die plakken op de plaatsen die ze ontdekken.

Nagenietend van de prachtige beelden die de film bood, werd zijn aandacht getrokken naar de vele blinde ramen in de buurt rond Van Aastraat. Deze blinde ramen zijn een specifiek kenmerk van de gebouwen in dit klein hoekje van Brussel.

Waren dat geen ideale plaatsen voor een openlucht fototentoonstelling?

Een bende buurtgenoten, wat vrolijk brainstormen en een twintigtal foto’s later vond de eerste tentoonstelling plaats in april 2021.
Dat is het, het was niet ingewikkelder dan dat…

Met dank aan Agnès & Jr. voor hun inspiratie.

  • het talent van Raymond Dakoua, fotograaf, voor de huidige tentoonstelling “Diversités”
  • het drukwerk en de installatie door Go4Impact
  • de eigenaars die hun gevels ter beschikking hebben gesteld: Henri A., Isabelle D., Robert H., Roberto S., Nathalie W., Laurent E., Céline B., Nolwen G., Zeghli E.
  • de buren, vrienden, vrienden van vrienden en kennissen die voor de camera van Raymond hebben geposeerd.
  • de financiële steun van de dienst Stadsvernieuwing van de gemeente Elsene (in het kader van het Matongray-project) en van de dienst Cultuur van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.
  • De steun van Christos Doulkeridis, burgemeester, Nevruz Unal, schepen voor wijkcontracten, Ken Ndiaye & Els Gossé, schepen voor cultuur, Yves Rouyet, schepen voor stedenbouw en de leden van het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Elsene

2d

Tentoonstelling

22

foto's

12

huizen

Bericht aan eigenaars

Bent u eigenaar van een huis met blinde ramen in Van Aastraat of de omliggende straten en wilt u ons helpen om van de gAalerij de grootste openlucht fotogalerij van de Melkweg te maken?…